Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένετε τις φακές και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τη ντομάτα ψιλοκομμένη. Αφήνετε να βράσουν καλά με μισάνοικτη την κατσαρόλα για αρκετή ώρα μέχρι να χυλώσουν. Αφήνετε να χλιαρέψουν, αφαιρείτε τη δάφνη και βάζετε στο μπλέντερ.

Χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας λείος βελούδινος πολτός. Ρίχνετε το μισό λάδι στον πολτό, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξύδι και κτυπάτε για ακόμα ½ λεπτό. Σερβίρετε στα πιάτα περιχύνοντας το καθένα με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και αν θέλετε και με χρυσοτηγανισμένα κρουτόν.

Σχετικό Προϊόν