Αλοιφή από Φασόλια Χονδρά και αμύγδαλο

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο, σε μεσαία έως χαμηλή φωτιά  για 1 έως 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι , κρατήστε μόνο το λάδι.

Σε ένα μπλέντερ, βάλτε τα βρασμένα φασόλια χονδρά, τα 2/3 των αμυγδάλων, το ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το χυμό λεμονιού και τα 2/3 του λαδιού από δεντρολίβανο που φτιάξαμε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Αν είναι πάρα πολύ παχύ, προσθέστε νερό κατά την ανάμιξη, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή υφή. Δοκιμάστε και προσαρμόστε με περισσότερο χυμό λεμονιού ή περισσότερο αλάτι, κατά προτίμηση.

Σερβίρετε την αλοιφή σε ένα μικρό πιάτο σερβιρίσματος ή μπολ. Γαρνίρετε με το ξύσμα λεμονιού, τα υπόλοιπα αμύγδαλα  και με το υπόλοιπο λάδι δεντρολίβανου.