Χυλός με κόκκινη φακή, μήλα και κανέλα για πρωινό.

Εκτέλεση

Ρίχνετε το νερό και τις κόκκινες φακές σε μια κατσαρόλα και βράζουμε. Κόβετε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και μερικά μεγαλύτερα κομμάτια.

Μόλις βράσουν οι φακές, προσθέστε τα κομμένα μικρά κομμάτια μήλων (κρατήστε τα μεγαλύτερα κομμάτια για αργότερα) στην κατσαρόλα και πασπαλίστε με κανέλα. Ανακατέψτε, μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και μαγειρέψτε μέχρι να είναι μαλακές οι φακές (περίπου 10 λεπτά). Αφού μαγειρευτούν, δοκιμάστε και αποφασίστε αν θέλετε να προσθέσετε καστανή ζάχαρη ή μέλι για να γλυκάνετε το χυλό.

Πασπαλίστε μέλι και κανέλα τα υπόλοιπα μεγαλύτερα κομμάτια μήλων.

Σερβίρετε το χυλό σε ένα μπολ πρωινού και προσθέστε τα μήλα από πάνω.

Σχετικό Προϊόν