Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο κρύο νερό αποβραδίς.
Τοποθετήστε τα στραγγισμένα, άψητα ρεβύθια και τα κρεμμύδια σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το μαϊντανό, το κολιαντρο, το αλάτι, το μπουκοβο, το σκόρδο και το κύμινο. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά όχι να γίνουν κρέμα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. προσθέστε το baking powder και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε αρκετό αλεύρι ώστε η ζύμη να σχηματίζει μια μπάλα και να μην κολλάει πλέον στο κουτάλι σας. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη, για 2-3 ώρες.
Με βρεγμένα χέρια, σχηματίστε με το μείγμα ρεβυθιού μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Συνήθως 2 κουταλιές της σούπας μείγμα ανά φαλαφέλ είναι αρκετό, αλλά μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα ή μεγαλύτερα ανάλογα με την προσωπική σας προτίμηση.
Ζεσταίνουμε 2 δάχτυλα από το φυτικό λάδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία σε μια βαθιά κατσαρόλα ή wok και τηγανίζουμε 1 μπάλα για να δοκιμάσουμε. Εάν διαλυθεί, προσθέστε λίγο αλεύρι στο μείγμα.
Τηγανίστε τα φαλάφελ για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Καθώς τα βγάζετε, τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το περιττό λάδι πριν τα σερβίρετε.