Πιλάφι πάπρικας με κοτόπουλο και φέτα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 30 λεπτά.

Ξεπλένουμε το ρύζι πολύ καλά μέσα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.

Στύβουμε χυμό λεμονιού πάνω από το πλυμένο ρύζι.

Σοτάρουμε το ρύζι στο βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα που σκοπεύουμε να το βράσουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με το καπάκι της κατσαρόλας σκεπασμένο.

Δεν ανακατεύουμε καθόλου.

Όταν στην επιφάνεια του ρυζιού έχουν σχηματιστεί τρύπες και δεν βλέπουμε καθόλου νερό, το ρύζι είναι έτοιμο.

Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, τα τρία είδη πάπρικας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και καλύπτουμε με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα για πέντε λεπτά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.

Σοτάρουμε τις φέτες κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε το ρύζι στα πιάτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη.

Σχετικό Προϊόν