Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα μαυρομάτικα φασόλια. Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
Βράζετε το χταπόδι για 45 λεπτά περίπου με ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί, 1 φύλλο δάφνης, 2 κόκκους από μπαχάρι και ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα, τα ρίχνετε σε νερό που βράζει και τα ζεματάτε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα αχνίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα χόρτα. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτετε τα φασόλια, το βρασμένο χταπόδι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Στο τέλος προσθέτετε το λάδι και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και σερβίρετε.
Σχετικό Προϊόν