Ψητή κολοκύθα με parboiled & άγριο ρύζι, cranberries και πεκάν

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε την κομμένη πλευρά της κολοκύθας προς τα κάτω στο ταψί και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε για  περίπου 40 λεπτά, μέχρι όταν τρυπηθεί με ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι να είναι μαλακή

Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Μαγειρέψτε για 3 με 5 λεπτά.

Προσθέστε το Parboiled & Wild ρύζι και 2 κούπες νερό. Φέρτε τα σε βράση, στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Μαγειρέψτε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα cranberries και τα πεκάν και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι, όσο απαιτείται.

Αφαιρέστε τις ψημένες κολοκύθες από το φούρνο, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό τους και γεμίστε με το μείγμα ρυζιού.

Σερβίρετε αμέσως.

Σχετικό Προϊόν