Ριζότο παρμεζάνας

Εκτέλεση

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου. Κρατήστε το ζεστό, σε χαμηλή φωτιά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας του βουτύρου σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να είναι ημιδιαφανές. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου οι άκρες των κόκκων να φαίνονται ημιδιαφανείς. Προσθέστε το κρασί και λίγο αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το κρασί. Προσθέστε περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου ο ζωμός απορροφηθεί. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή εάν το μείγμα αρχίσει να βράζει. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί κάθε προσθήκη πριν από την προσθήκη της επόμενης, έως ότου το ρύζι είναι απλώς τρυφερό στο δάγκωμα (15 έως 30 λεπτά · θα έχετε υπόλοιπο ζωμού). Κρατήστε το ρύζι σε σταθερή θερμοκρασία.
Αφαιρέστε το ρύζι από τη φωτιά και ανακατέψτε σε την παρμεζάνα, πιπέρι, μαϊντανό και το 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Για πιο αραιό ριζότο, ανακατέψτε 1 έως 2 φλιτζάνια ζωμό που έχει απομένει. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με περισσότερη παρμεζάνα.

Σχετικό Προϊόν