Ριμπολίτα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα τα φασόλια. Βάλτε τα σε ένα μπολ, σκεπάστε τα με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν 12 ώρες. Την άλλη μέρα, βράζετε τα φασόλια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Τα στραγγίζετε και τα κρατάτε σε μπολ. Σοτάρετε ελαφρά στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, το καρότο και το σέλερι για 5΄ περίπου. Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να ζεσταθεί και ρίχνετε τα χόρτα. Βράζετε για μισή ώρα περίπου σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε τα φασόλια εκτός από ½ φλ., τα οποία θα λιώσετε στο μπλέντερ, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για 20΄ και προσθέτετε τον πελτέ. Βγάζετε από τη φωτιά. Απλώνετε το ψωμί σε άλλη κατσαρόλα και περιχύνετε με τη σούπα. Βάζετε την κατσαρόλα στο ψυγείο για μία μέρα. Πριν το σερβίρισμα ξαναζεσταίνετε πολύ καλά.

Σχετικό Προϊόν