Φασόλια γίγαντες με σπανάκι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με κρύο νερό.

Σουρώνουμε και ρίχνουμε τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα, με φρέσκο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις ετοιμαστούν σουρώνουμε ξανά.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, , το σέλερι, τα καρότα το αλατοπίπερο και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε άλλα 3-4 λεπτά Μόλις μαραθεί το σπανάκι ρίχνουμε το πελτέ ντομάτας τον χυμό ντομάτας ,και λίγο νερό. Σιγοβράζουμε για άλλη μισή ώρα και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.

Σερβίρονται ζέστη με μπόλικη τριμμένη φέτα.