Εκτέλεση
Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα κάτω από το τρεχούμενο νερό και τη σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά,ρίχνουμε την κινόα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, να χάσει τα υγρά από το πλύσιμο και να καβουρντιστεί ελαφρώς .
Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το γάλα καρύδας και λίγο αλάτι. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία να πάρει βράση, μετά χαμηλώνουμε και μαγειρέυουμε για 20-25 λεπτά.
Όταν τα υγρά απορροφηθούν και η κινόα είναι μαλακή, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.
Αν θέλουμε να γίνει πιο σοκολατένιο, προσθέτουμε κι άλλο κακάο, αν θέλουμε να βγει πιο υδαρές, προσθέτουμε κι άλλο γάλα αμυγδάλου.
Σερβίρουμε σε μπολ γαρνίροντας κάθε μερίδα με ό,τι υλικά θέλουμε όπως ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας, αμύγδαλα, φρέσκα φρούτα.