Μπιφτέκια από κινόα και μπρόκολο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Τη σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να φύγει όλο το νερό. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί άλλα 5 λεπτά σκεπασμένη.

Ενώ μαγειρεύουμε την κινόα, μαγειρεύουμε και το μπρόκολο στον ατμό μέχρι να μαλακώσει, προσέχοντας να μην παραψηθεί. Στραγγίζουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσουν και στεγνώσουν. Είναι σημαντικό το μπρόκολο να μην παραψηθεί και να στεγνώσει τελείως για να μην διαλυθούν τα μπιφτέκια.

Τοποθετούμε το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, τη μαγειρεμένη κινόα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το τυρί σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να αλεσθούν. Ρίχνουμε την ψίχα ψωμιού ανακατεύοντας καλά. Το μείγμα θα πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδες, σχηματίζοντας εύκολα ένα μπιφτέκι. Εάν το μείγμα σας φαίνεται πολύ υγρό, συνεχίστε να προσθέτετε ψίχα μέχρι να είναι διαχειρίσιμο. Με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια.

Τα απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σ’ ένα δίσκο ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 30’.

 

Σχετικό Προϊόν