Risotto με άγρια μανιτάρια και ξύσματα τρούφας

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ξερά μανιτάρια σε βραστό νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στείβουμε καλά και κρατάμε το ζουμί. Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ζουμί μανιταριών. Το κρατάμε ζεστό πάνω από μία χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, θυμάρι και τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν χρυσαφιά. Προσθέτουμε το 3αλφα Risotto μαζί με τα μουσκεμένα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διαυγή, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε κρασί ή σέρι και ανακατεύουμε μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί. Προσθέτουμε με μία κουτάλα τον ζωμό στο ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό με την κουτάλα μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι σε επίπεδο al dente. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε την λεπτοκομμένη τρούφα. Σερβίρoυμε άμεσα.

Σχετικό Προϊόν