Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές χονδρές με το φύλλο δάφνης για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Αλατίζουμε προς το τέλος του βρασμού. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε το φύλλο δάφνης. Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το λευκό βαλσάμικο ξύδι και την καστανή ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε μέσα τα αχλάδια.
Σοτάρουμε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καραμελώσουν και από τις 2 πλευρές.
Βάζουμε τις φακές σε πιάτο σαλάτας, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με φρέσκο πιπέρι. Προσθέτουμε τις καραμελωμένες φέτες αχλάδι και θρυμματίζουμε επάνω τους το blue cheese.
Σχετικό Προϊόν