Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 8-10 ώρες σε άφθονο κρύο νερό με λίγο αλάτι.
Ξεπλένουμε, σουρώνουμε και βράζουμε σε περίσσεια νερού για 1 ώρα, αλατίζοντας ελαφρώς στο τέλος. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι καρύδας, το κάρυ, τον κουρκουμά, το τζίντζερ και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τη ντομάτα, τη γλυκοπατάτα, το ζωμό και σιγοβράζουμε με καπάκι σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά.
Ρίχνουμε τους γίγαντες, σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά, προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και ανακατεύουμε.
Για τα πιτάκια :
Αναμειγνύουμε τη φαρίνα με το γιαούρτι και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα ψωμάκια.
Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 3-4 από την άλλη το κάθε flatbread.
Σερβίρουμε το κάρυ με τα flatbreads και γαρνίρουμε με κάσιους, και κόλιανδρο.
Συνταγή από τον διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη.