Φασόλια Γίγαντες Ελέφαντες Πρεσπών Φλώρινας ΠΓΕ με πορτοκάλι και απάκι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε αποβραδίς τους 3αλφα Γίγαντες Ελέφαντες Πρεσπών Φλώρινας ΠΓΕ σε κρύο νερό.

Την επόμενη μέρα τους σουρώνουμε και τους ξεπλένουμε σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό της βρύσης. Τοποθετούμε τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε για 60 λεπτά. Ανά τακτά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα.

Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τις τομάτες με το χυμό από το πορτοκάλι και το μέλι.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο ταψί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.