Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μέτρια φασόλια αποβραδίς. Την επόμενη ημέρα, τα βράζουμε σε άφθονο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
Κρατάμε 2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που έβρασαν και διαλύουμε μέσα τον ντοματοπελτέ.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα ντοματάκια και τον πελτέ με το νερό. Μαγειρεύουμε για 5 – 6 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αδειάζουμε στη γάστρα τα φασόλια και τη σάλτσα, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σχετικό Προϊόν