Εκτέλεση
Βράζετε τα πράσινα φασόλια σε άφθονο νερό ελαφρά αλατισμένο τόσο που να τα σκεπάζει κατά 2-3 δάχτυλα από πάνω. Όσο βράζουν, ξαφρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα το φλούδι τους που επιπλέει. Όταν χυλώσουν, τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και μαγειρεύετε τα κυβάκια της σελινόριζας και τις ροδέλες του καρότου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ξαναβάζετε το χυλό των φασολιών στη φωτιά. Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 5-10 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τη σελινόριζα και το καρότο και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το λεμόνι και σερβίρετε τη σούπα ζεστή.