Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα 3αλφα Μαυρομάτικα Φασόλια και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα την οποία γεμίζουμε με νερό μέχρι να τα σκεπάζει περίπου 4 δάχτυλα.
Βράζουμε για 50 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το αγγούρι, τις πιπεριές, το σολομό, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και σερβίρουμε.
Για το αυγό ποσέ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τρία δάχτυλα νερό και το λευκό ξύδι. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Σπάμε το κάθε αυγό μέσα σε ένα μικρό μπολ. Στροβιλίζουμε το νερό της κατσαρόλας με μια κουτάλα και ρίχνουμε στο κέντρο το αυγό. Βράζουμε για 5 λεπτά και το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί να φύγουν τα νερά. Σερβίρουμε το αυγό πάνω από τη σαλάτα.