Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο ζωμό μήπως μας χρειαστεί αργότερα. Καθαρίζουμε τα μικρά καρότα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγα από τα βρασμένα ρεβύθια, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τα βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο για 30 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μεσαία καρότα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί. Δοκιμάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε ζωμό αν είναι πολύ πηκτό και αλάτι αν θέλουμε να γίνει πιο αλμυρό. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα ψητά καρότα και ρεβύθια.
Σχετικό Προϊόν