Γεμιστά κρεμμύδια με ρύζι και κιμά
Μερίδες: 6

Εκτέλεση

Καθαρίσουμε και βράζουμε τα  κρεμμύδια ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως  να διαλύονται.

Αφού κρυώσουν κόβουμε τα καπάκαι τους και αφαιρούμε με προσοχή τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Τα κρεμμύδια που θα περισσέψουν τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι με τη γέμιση, τα τοποθετούμε στο ταψί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Σχετικό Προϊόν