Γεμιστά στρογγυλά κολοκύθια

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε το κοτσάνι τους φτιάχνοντας ένα καπάκι.Αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι.

Πλένουμε καλά το ρύζι, να φύγει το άμυλό του. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και περνάμε το καρότο από τον τρίφτη.

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το καρότο  και το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τέλος τον κιμά. Σωτάρουμε καλά τον κιμά, να καβουρντιστεί.

Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Σβήνουμε με το νερό, και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας για να μην «πιάσει» στον πάτο, μέχρι να πιει όλο το ζουμί του. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.

Γεμίστε τα κολοκυθάκια και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί,σκεπάζοντας το καθένα με το καπάκι του. Ρίξτε μέσα στο ταψί λίγο νερό. Περιχύστε τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με φρέσκο πιπέρι και αλάτι.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για περίπου 1,5 ώρες.

Το αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα πριν το σερβίρουμε.

Σχετικό Προϊόν