Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Στρώστε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί.
Πλύντε τα κολοκυθάκια και κόψτε στο επάνω μέρος ένα καπάκι. Αδειάζουμε τα σπόρια, αλείφουμε εσωτερικά με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τα στο ταψί ανάποδα και ψήστε για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους. Προσοχή δεν θέλουμε να καούν εξωτερικά, αν χρειαστεί σκεπάστε τα επάνω με αλουμινόχαρτο.
Μαγειρέψτε το ρύζι σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το άγριο ρύζι θα χρειαστεί περίπου τον ίδιο χρόνο για να μαγειρευτεί η κολοκύθα, περίπου 40-45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το θυμάρι, αλάτι και φρέσκο πιπέρι,μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να ιδρώνουν και να μαλακώσουν. Προσθέστε τα ρεβύθια και το σπανάκι, ανακατέψτε συχνά μέχρι να μαραθούν και να ζεσταθούν.
Στη συνέχεια, ενώστε το ρύζι και τα σοταρισμένα λαχανικά στη μεγαλύτερη από τις δύο κατσαρόλες. Δοκιμάστε τη γεύση και προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται.
Γεμίστε με το μείγμα τις κολοκύθες και πασπαλίστε με το τυρί και βάλτε και πάλι στο φούρνο για 10’.