Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε τις καρδιές τους σε νερό με λεμόνι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να κοχλάσει, αλατίζουμε και βράζουμε τις αγκινάρες για 30 με 40 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά και στη συνέχεια το ρύζι και τον άνηθο.
Συμπληρώνουμε τον ζωμό ζεστό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας το ρύζι να βράσει για 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με μια πετσέτα να τραβήξει τα υγρά.
Γεμίζουμε τις καρδιές με μια καλή ποσότητα του μείγματος , πασπαλίζουμε με πάπρικα και ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.
Σχετικό Προϊόν