Ντοματόρυζο
Μερίδες: 4

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά να γίνει διάφανο και προσθέτουμε το σκόρδο αφήνοντάς το για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το ρύζι  και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Βάζουμε τον πελτέ για 1 λεπτό και στη συνέχεια τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το 1/3 του ζωμού λαχανικών ζεστό και το αλατοπιπερώνουμε.

Ενδιάμεσα ανακατεύουμε και  προσθέτουμε λίγο λίγο τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι αλλά να παραμείνει al dente.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρεσκοκομμένο βασιλικό.

Σχετικό Προϊόν