Πιλάφι με λαχανικά

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το 3αλφα Ρύζι Καρολίνα σε κρύο νερό για μισή με μία ώρα. Ξεπλένουμε το 3αλφα Ρύζι Καρολίνα πολύ καλά μέσα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Στύβουμε χυμό λεμονιού πάνω από το πλυμένο ρύζι.

Σοτάρουμε το 3αλφα Ρύζι Καρολίνα στο βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα που σκοπεύουμε να το βράσουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με το καπάκι της κατσαρόλας σκεπασμένο.

Δεν ανακατεύουμε καθόλου.

Όταν στην επιφάνεια του ρυζιού έχουν σχηματιστεί τρύπες και δεν βλέπουμε καθόλου νερό, το ρύζι είναι έτοιμο. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και καλύπτουμε με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα για πέντε λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σχετικό Προϊόν