Ρεβύθια με ρύζι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς. Την επόμενη τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά,να πάρουν μία βράση. Ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.
Σουρώνουμε το πρώτο νερό, προσθέτουμε το ζωμό,τα λαχανικά, το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1,5 ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις βράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε το ρεβιθόρυζο ζεστό.