Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σπανάκι. Βάζουμε 50 ml ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μειωθεί εντελώς ο όγκος του. Όταν μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε το 3αλφα καστανό ρύζι 10’ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, να λαδωθεί καλά όλο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από λεμόνι, και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Προαιρετικά προσθέτουμε θρυμματισμένη φέτα όταν το σερβίρουμε.