Εκτέλεση
Μετράμε 1 μέρος ρύζι 3αλφα Jasmine με 2 μέρη νερό. Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με λίγο αλάτι και μία κουταλιά σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά, τοποθετούμε μία πετσέτα κάτω από το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμη για να απορροφηθεί όλο το νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για λίγες ώρες χωρίς καπάκι. Όπως είναι συμπαγές το κρύο μαγειρεμένο ρύζι 3αλφα Jasmine, το διαχωρίζουμε τοποθετώντας το σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας λάδι και ανακατεύουμε το ρύζι διαχωρίζοντας τα ενιαία κομμάτια. Όταν το ρύζι είναι πια διαχωρισμένο σε κόκκους, το βάζουμε στην άκρη και ανακατεύουμε τα συστατικά για το stir-fry σε μία κούπα. Βάζουμε ένα wok ή ένα μεγάλο τηγάνι πάνω από μία μέτρια φωτιά και όταν το τηγάνι ζεσταθεί, προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι μαζί με το σκόρδο και τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε λίγα κ.γ. κρασί αν το wok στεγνώσει. Βάζουμε τις γαρίδες και το σκόρδο στην άκρη του wok ή του τηγανιού. Προσθέτουμε λίγο λάδι στο κέντρο του wok και σπάμε τα αβγά. Τα ψήνουμε γρήγορα (σαν να τα κάναμε scrambled) για περίπου 1 λεπτό. Για αυτά τα τελευταία βήματα κρατάμε το wok/τηγάνι ζεστό σε μεσαία προς ψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και τον αρακά και μετά βάζουμε τη σάλτσα από πάνω όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Ανακατεύουμε το ρύζι με μία σκαπτική κίνηση, σπρώχνοντας από τον πάτο του τηγανιού. Συνεχίζουμε έτσι για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι το ρύζι και ο αρακάς να είναι ζεστά (συμβουλή: όταν το ρύζι είναι έτοιμο θα το ακούσετε να σκάει στο wok). Προσθέτουμε λίγη παραπάνω σάλτσα θαλασσινών αντί για αλάτι, ½ κουταλάκι του γλυκού τη φορά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή γεύση. Πασπαλίζουμε στην κορυφή το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Σερβίρεται ζεστό κατευθείαν από το wok/τηγάνι.