Πιλάφι με φαγόπυρο και μανιτάρια

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3′-4′. Προσθέτουμε τα μανιτάρια,το κάρυ, τον κουρκουμά, το κύμινο και σωτάρουμε για άλλα 3′. Τέλος, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό αν χρειαστεί, και μαγειρεύουμε για άλλα 3′ μέχρι να μαλακώσουν.

Ξεπλένουμε καλά το φαγόπυρο και το σουρώνουμε.  Τοποθετούμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη δάφνη και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20′ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Μεταφέρουμε το μείγμα των μανιταριών στην κατσαρόλα με το φαγόπυρο και μαγειρεύουμε για άλλα 5′ για να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10΄να κρυώει πριν το σερβίρουμε.

 

Σχετικό Προϊόν