Πουτίγκα με σπόρους τσία, γιαούρτι και σύκα

Εκτέλεση

Σε ένα βαζάκι που κλείνει με καπάκι ανακατεύουμε τους σπόρους τσία, το γάλα και το γλυκαντικό της επιλογής μας.

Κλείνουμε το καπάκι και το κουνάμε για να ανακατευτούν καλά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά ιδανικά όλο το βράδυ ώστε να γίνει σαν ζελέ.

Όταν θέλουμε να το απολαύσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο, το τοποθετούμε σε ποτήρι ή μπωλ, προσθέτουμε στο βαζάκι μας μία στρώση από το γιαούρτι της επιλογής μας, τις φέτες του σύκου και θρυμματισμένα τα φουντούκια.