Εκτέλεση
Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το νερό, το λάδι, το γάλα και τη ζάχαρη.
Πασπαλίζουμε από πάνω τη μαγιά. Αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να αφρίσει.
Στο μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τους σπόρους chia και το αλάτι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη φουσκωμένη μαγιά ανακατεύοντας όσο προχωράτε.
Χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης ανακατεύουμε για 5 λεπτά στο χαμηλό, ακολουθούμενο από 5 λεπτά στο υψηλό.
Αν ζυμώνουμε με το χέρι, ζυμώνουμε για 15 λεπτά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη.
Μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο πλαστικό δοχείο με καπάκι και κρατάμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα ώστε να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° αέρα.
Ακουμπάμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης κάτω από τον εαυτό της για να κάνουμε μια μπάλα, επαναλαμβάνουμε τρεις φορές. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει.
Τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένη φόρμα, βάζουμε στον ζεστό φούρνο και ψήνουμε για 45’.
Ξεκουράζουμε στο ταψί για δέκα λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς πριν το φάμε.